Internationella skattefrågor

Vid internationell handel gäller det att hålla rätt på särskilda regler vare sig det är ett internationellt företag med fast driftställe i Sverige eller ett svenskt företag som bedriver verksamhet utomlands.
Vid internationella transaktioner gäller också särskilda regler och regler kring dokumentation. Vidare så behöver företaget hålla koll på varje lands lagstiftning förutom den svenska lagstiftningen. Det kan snabbt bli rörigt och mycket att hålla reda på. Att genomföra internationell handel eller expandera utomlands kan vara stora och komplicerade processer då alla länder har lite olika krav och förutsättningar för såväl bokföring som skattesatser. Det kan också vara svårt att hitta information och tillförlitlig expertis. Det krävs i regel gedigen erfarenhet från den internationella arenan för att navigera rätt.

Reko Consulting hjälper dig som handlar eller expanderar internationellt med att navigera svenska och internationella regler och skattefrågor. Vi hjälper dig med internprissättningen, vinstallokeringen, hur du undviker dubbelbeskattning, effektiviserar hemvinsttagning samt dokumentationen. Det är viktigt att hålla koll på internprissättningen då det nästan har blivit en måltavla för granskning av myndigheter globalt. Därför är det viktigt att veta vilka strategier som man ska ta vid en internprissättning. Internprissättningen är därmed en nödvändighet för de flesta företag som är verksamma internationellt. En bra strategi för internprissättning skapar förutsättningar för bättre kontroll och styrning vilket i sin tur förbättrar kassaflödet och effektiviserar administrationen.

Vi hjälper dig med:
1- Frågor och rådgivning om fast driftställe i Sverige.
2- Frågor, rådgivning samt upprättande av avtal för dubbelbeskattning.
3- Dokumentation av interprissättning.
4- Avräkning av utländsk skatt.
5- Frågor och rådgivning kring källskatt och kupongskatt.
6- Redovisning av utdelningar till utlandet.

Intresseanmälan

Har du frågor och funderingar som rör ditt företag? Är du intresserad av våra tjänster och produkter? Välkommen att kontakta oss!


Reko Consulting
Adress

Huvudkontor
Borgarfjordsgatan 6b
164 44, Kista

Besökstider
  • Mån-Tors

    08 - 17

  • Fre

    08 - 16

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
010 - 499 27 60

Följ oss

2023 © RekoConsulting AB. All rights reserved.