Transport och Logistik

  • Branscher
  • Transport och Logistik

Transport – och Logistikbranschen har likt andra branscher påverkats dramatiskt utav både globaliseringen och internationella händelser såsom pandemin, krig, ökade energikostnader men även högre krav på miljövänliga och hållbara verksamheter. Kombinationen av flera faktorer har lett till att många aktörer varit tvungna att lägga ner sina verksamheter då lönsamheten har påverkats dramatiskt. Inträdet av starka internationella aktörer på den svenska marknaden har också påverkat svenska företags förmåga att konkurrera och samtidigt bibehålla lönsamheten. Nedläggningar i kombination med globaliseringen har gjort att antalet aktörer i branschen blivit färre men att aktörerna blivit större. 

Transporten, lager och logistik går hand i hand. Dessa olika delar av samma bransch måste synkronisera sina verksamheter noggrant för att enskilt och tillsammans i sin helhet vara så effektiva som möjligt. Ifall en del får problem eller inte klarar av att hålla takten med den allt högre pulsen inom branschen så kommer det påverka resten negativt. För att bibehålla takten behöver verksamheter inom branschen optimera sina leverantörskedjor, se över digitaliseringsverktyg och kostnadseffektivisera sin verksamhet. Dessa förändringar måste också ske snabbt och konstant då den internationella konkurrensen är skoningslös. 

Det kan också vara så att du och ditt företag behöver extra personal under en viss period. Någon kanske är sjuk, ni kanske har fått en extra stor leverans eller är i en expansionsfas och snabbt behöver få in personal. Oavsett orsak så rycker vi på Reko Consulting snabbt in och ordnar med personal åt er. Vi antingen bemannar eller rekryterar åt er, eller gör både och, baserat på era behov.

Reko Consulting erbjuder även en plattform där du som aktör inom transport – och logistikbranschen kan nyttja oss för att få stöd i ytterligare tjänster hos våra samarbetspartners, vilka vi arbetar nära ihop med och delar kompetenser med då vi erbjuder närliggande tjänster. Exempel på dessa tjänster är hjälp med revision, skattefrågor, redovisning, utveckling av strategier, rådgivning och utvärdering av IT-system, marknadsanalyser, innovationslösningar och mycket mer.

Följ Oss

Andra sätt att kontakta oss

För våra Bemanning & Rekryteringstjänster

För våra Consultingtjänster

Reko Consulting
Adress

Huvudkontor
Borgarfjordsgatan 6b
164 44, Kista

Besökstider
  • Mån-Tors

    08 - 17

  • Fre

    08 - 16

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
010 - 499 27 60

Följ oss

2023 © RekoConsulting AB. All rights reserved.